HipHopRule.com Forums

Цялата версия: Растафарианството
В момента разглеждате олекотената версия на съдържанието. Вижте цялата версия с коректно форматиране.
Хм..Не знам дали тук е точното място за тази тема,но почти навсякъде растафарианстово се свързва и с реге музиката (и др нали) и-и-и...За това реших да пиша тук smile

Та запознати ли сте с тази религия?Какви са вашите възгледи за нея,одобрявате ли замисъла на всичко това,или за вас е просто поредната мода(става въпрос в България),която ще отшуми?!И въобще..Има ли в България истински расти,или са поредните хора,които позират по улицата...
Е,сега вас ви слушам,а който не е запознат много много може да пише,ще отговарям на това,което мога,хах smilesmile
а да щях да те питам айде да ми кажеш нещо повече за тази религия какви са възгледите и и какво трябва да спазвам smile
Ами принципно главното в тази религия е равноправието между различните хора и хармонията на човека с природата,както и позитивният начин на живот,позитивните гледни точки! smile Идеалът за този начин на живот са водили прадедите в Африка преди белите хора (вавилонците) да започнат да ги поробват.Растафарианското движение е религия приета от Хайле Селасие | (това треа да е първи)[King of Kings,Lion of the tribe of Judah],възкачил се на трона през 1930 година.Тафари Маконен е истинското му име преди да бъде коронясан за император.От няколко десетилетия насам неговите поклоници в Ямайка му се кланят като на нов Месия и считат Етиопия от времето на lord of the lords and king of the kings Selassie за нещо като Обетованата земя.Както можеби знаете именно Хайле Селасие и политическият активист Маркъс Гарви се приемат за истинските водачи.Хайле Селасие е единственият чернокож владетел,който е признат за такъв от останалите монарси,а Етиопия единствено не е била колонизирана от белите.Растафарите наричат Селасие "His Imperial Majesty" или накратко "H.I.M",a себе си растафари,зада могат да покажат вярата си в него.Растафарите вярват,че духът на Селасие живее в техните сърца и всеки един растафар е сам независим владетел на себе си!Jah е думата,която се използва за Бог,съкращение е от Jehova.Това движение доста бързо се разпространява и в Ямайка,както и в много други държави сред които е и нашата мила държавица България Face11 В днешно време растафарите наричат Африка Zion ,свещеното място,в което всеки растафар трябва да се върне! Ох...Айде ако искате малко по-конкретни въпроси,защото тази религия наистина има доста голяма и интересна история,както и гледна точка,хаха...А тук съм изписала една съвсем малка част... smile

Аз лично наистина започвам да живея по дадения начин и то не защото "така трябва",а защото така го чувствам!Преди всичко трябва да почувстваш тази искрица в сърцето си,а на мен вече ми се случи! smile Помня,когато за пръв път си дадох сметка колко важно за мене е всичко това..На лицето ми се появи една много особена усмивка и всичко ми се струваше така красиво и пъстро..Бях като опиянена от някаква магия..Не мога да ви го опиша...Чувствах живот дори и във вятъра! За мен наистина има много много малко истински хора в България,но ги има!Дразня се от мнения на рода,че няма расти тук!Ами не е така! smile И един да е,го има smile Не знам,вече това е моя начин на живот и се надявам да не го променям! smile
Ам общо взето съм наясно за какво става на ?-с та ..нищо против растите нямам, даже напротив smile То всичко си е въпрос на виждане на нещата. За истинските расти ..не знам ... поне в Перник 1-2 да са най-много.
миси много за инфото доста интересно ми звучи smile
Ами както казах това е една съвсем малка част smile
Ммм принципно малко са объркани там нещата и дори аз малко трудно зацепвам всичко,но наистина е супер интересно..Не знам,ноо наистина много ми допада всичко,ххаха =] Jah Bless
а да щях да те питам също има ли спец начин на хранене позволени и забранени храни или напитки нещо такова smile
Ами да,хаха,значи принципно е казано,че човек трябва да използва всяко природно нещо (билки,плодове и т.н.),които Jah му е дал (от там идва и ритуалното пушене на трева).Думата,която използват растите за правилния начин на живот е "Ital".Честно казано в България това е леко невъзможно..В смисъл според мен тук не можем да се правим на-а-а африканците,умиращи от глад,а и не трябва да е така!Принципно треа да се оценява,това,което имаме.A иначе според това,което е казано не трябва да се яде месо,просто трябва да си вегетарианец,защото ако ядеш месо се храниш с друг живот (именно това правят вавилонците).Принципно единствено можеш да ядеш риба,която дължина е по-къса ооооот дванатесен инча.Не трябва да се пуши и пие,защото това унищожава храма на човека.Доста строго е забранена...солта!...И въобще изкуствените химични нещица,които са навсякъде из магазините.Газирано също не трябва да се пие.Ммм...Моят съвет е да не се филмираш моментално да спазваш всички тези неща,всичко става постепенно..Аз примерно не пия нито алкохол,нито газирано вече..Никога не съм пушила..Мн мразя цигари от съвсем мъничка.Ям малко месо,още не съм привикнала съвсем без,но колкото и странно (или може би не чак толкова) вече просто ми става противно..Ако е нещо доста преработено няма да ми направи впечатление,но ако примерно си взема пица с шунка и вътре има парченца от шунка и просто като усетя плътта в устата си и....става ми кофти и в повечето случеи плюя...Просто избягвам вече да ям месо,хахах..А иначе колкото до солта..Доста имам да работя по това,хех...Таааа мисълта ми е да изчакваш нещата едно по едно,ако наистина си решила да се зарибиш smile То не може да стракнеш с пръсти и да стане така и така smile Просто изчаквай сама да си ги почувстваш нещата иии така,хахах :] Надявам се да съм помогналаsmile))))))
яко :Р
Хахахх а?а?а?Защо бее =[
Lol
хммм ....тва е една религия която супер мно ужавам и харесвам , но просто това не е за мен .... смисъл ше изглеждъм фейк .... въпреки , че не пия(вече дори и бира) , пуша тревица и за жалост ям месо , но мисля скоро и месето да спра ...не защото искам да съм раста ми защото така ми е кеф ... ! лично според мен ...може някой харабия да се смее , но растата си е и начин на живот ... щото за да си риъл раста не тря ядеш месо , пиеш и разбира се да пушиш тревица ..... изобщо пълния айляк !!

^Anti_fashion_girl^ Написа:
Ами да,хаха,значи принципно е казано,че човек трябва да използва всяко природно нещо (билки,плодове и т.н.),които Jah му е дал (от там идва и ритуалното пушене на трева).Думата,която използват растите за правилния начин на живот е "Ital".Честно казано в България това е леко невъзможно..В смисъл според мен тук не можем да се правим на-а-а африканците,умиращи от глад,а и не трябва да е така!Принципно треа да се оценява,това,което имаме.A иначе според това,което е казано не трябва да се яде месо,просто трябва да си вегетарианец,защото ако ядеш месо се храниш с друг живот (именно това правят вавилонците).Принципно единствено можеш да ядеш риба,която дължина е по-къса ооооот дванатесен инча.Не трябва да се пуши и пие,защото това унищожава храма на човека.Доста строго е забранена...солта!...И въобще изкуствените химични нещица,които са навсякъде из магазините.Газирано също не трябва да се пие.Ммм...Моят съвет е да не се филмираш моментално да спазваш всички тези неща,всичко става постепенно..Аз примерно не пия нито алкохол,нито газирано вече..Никога не съм пушила..Мн мразя цигари от съвсем мъничка.Ям малко месо,още не съм привикнала съвсем без,но колкото и странно (или може би не чак толкова) вече просто ми става противно..Ако е нещо доста преработено няма да ми направи впечатление,но ако примерно си взема пица с шунка и вътре има парченца от шунка и просто като усетя плътта в устата си и....става ми кофти и в повечето случеи плюя...Просто избягвам вече да ям месо,хахах..А иначе колкото до солта..Доста имам да работя по това,хех...Таааа мисълта ми е да изчакваш нещата едно по едно,ако наистина си решила да се зарибиш smile То не може да стракнеш с пръсти и да стане така и така smile Просто изчаквай сама да си ги почувстваш нещата иии така,хахах :] Надявам се да съм помогналаsmile))))))

да права си ...и първото правило , което почва всяка раста да спазва е да пуши трева ..смисъл преди всичко идва това, поне сега ... след тва малко или много спираш да пиеш ...щото ддз според мен е мно по готино се напушиш отколкото се напиеш супер брутално и така нататак ... както и да е тва са си мой възгледи , не ми обръщайте внимание , аз мразя ! алкохол !

rapid Написа:

IcyG Написа:
миси много за инфото доста интересно ми звучи smile

а си станала раста, а съм гласувал против в темата за мис форум Mad

хаха не съм станала раста просто исках да видя до каква степен приличам на растите smile които са мн готини хора smile) аз не ям месо не пия газирано ама пуша отвреме на време Sadface пък и Рапид аз и не съм искала да съм в топ-а Face11

Btlin Написа:
Абе хора живеем в 21ви век, закво трее се връщаме във Вавилон?!
Живей си кат раста кво си тръгнал да ми се разхождаш кат Исуса Христа ебала съм ви у мухлясалите коси дето ги праите само да се гъзарите.
И кво е тва "трябва да поработя в тва отношение", да не ям месо и сол, шото съм чула че са го праили хорицата, че то ако не ми идва отвътре да го спра тва месо примерно няма ли спирането му да е ЧИСТА ДОЗА ПОЗА?!Е са тръгнах да си мера рибата..
Ако ше стаате растафари тряя се молите на Яхова налиии и май като гледам малко сте си поиспуснали епохата.Да не говориме че трее сте негри, да ви поробват хахахаха ае късмет.
Спирането на разни видове храни и барването по определен начин според мене никак не ви праат растафари.Единственото което до някаква степен мое да ви приближи към тоя светоглед са възгледите, които колкото и да четете в нета за рестите, няма как да си ги наложите.
Хората са били пичове, яки негри, пообрасли, и сто процента супер отвеяни и евала на ценностната система и идеите, но просто няма как да го пресъздадете растафарството в днешно врееме, и като опитвате става позьорско и смешно.Пазете си растафарството за себе си като толкова му се кефите, не разбирам защо трябва да давате външен израз и да ни пускате въшки по рейсовете...

доста странно мнение си си изградила , за човек който слупа реге и знае що е растафария ..

ShiTzZ Написа:

Btlin Написа:
Абе хора живеем в 21ви век, закво трее се връщаме във Вавилон?!
Живей си кат раста кво си тръгнал да ми се разхождаш кат Исуса Христа ебала съм ви у мухлясалите коси дето ги праите само да се гъзарите.
И кво е тва "трябва да поработя в тва отношение", да не ям месо и сол, шото съм чула че са го праили хорицата, че то ако не ми идва отвътре да го спра тва месо примерно няма ли спирането му да е ЧИСТА ДОЗА ПОЗА?!Е са тръгнах да си мера рибата..
Ако ше стаате растафари тряя се молите на Яхова налиии и май като гледам малко сте си поиспуснали епохата.Да не говориме че трее сте негри, да ви поробват хахахаха ае късмет.
Спирането на разни видове храни и барването по определен начин според мене никак не ви праат растафари.Единственото което до някаква степен мое да ви приближи към тоя светоглед са възгледите, които колкото и да четете в нета за рестите, няма как да си ги наложите.
Хората са били пичове, яки негри, пообрасли, и сто процента супер отвеяни и евала на ценностната система и идеите, но просто няма как да го пресъздадете растафарството в днешно врееме, и като опитвате става позьорско и смешно.Пазете си растафарството за себе си като толкова му се кефите, не разбирам защо трябва да давате външен израз и да ни пускате въшки по рейсовете...

доста странно мнение си си изградила , за човек който слупа реге и знае що е растафария ..

Не,напротив,мнението му си е достойно за уважение,но и далеч не е право отвсякъде smile Прав си за тва,че трябва да си го почувстваш и прав си,че ако първо не го почувстваш си е "ЧИСТА ДОЗА ПОЗА"...Така е...Както в днешно време за пози и половината "зарибени" хора..Всичко отминава и се вижда кво кой smile Ами ако човека си го е почувствал?Иии да,явно не си ми прочел мненията добре,защото и аз съм на мнение,че някои неща са странни..точно като за рибата и солта...и може би..прекалени?просто цялата идея е много много ценна и ако те грабне... smile яко е чувството..мога и мн мн други неща да кажа,ама са така ме мързи,че си е ебало майката..хахах,просто не си прав за някои неща..и не обиждай за въшки и прочие-тъпо е smile аре,че закъснявам за театър ,хахах,обичай те се,повече разбиране и те така

Страници: 1 2
Допълнителни URL's